2015. május 31., vasárnap

Pénzügyi újraindítás jön? A kínai valuta közeledik a tartalék státuszhoz


A világ most készül fel egy új globális valóságra, melynek óriási hatásai lesznek: a kínai jüan közel áll ahhoz, hogy globális tartalékvalutaként ismerjék el.

Az idők változását jelzi, hogy az IMF lényegében visszautasította az amerikai árfolyam manipulációs vádakat, és ehelyett azt állítják, hogy a kínai valuta "már nem alulértékelt" - lényegében megadva a jóváhagyást, amit sokan úgy jellemeznek, mint a világvaluta érlelődését.

A kínai jüan valuta, amelyet feltételezhetően Washington már régóta manipulált, többé " már nem alulértékelt", - mondta a Nemzetközi Valutaalap kedden. (1)

A jüan, más nevén renminbi értéke évek óta feszültségek forrása Kína legnagyobb kereskedelmi partnerei között - élükön az Egyesült Államokkal - , akik azzal vádolták Pekinget, hogy mesterségesen alacsonyan tartja az árfolyamát, hogy a kínai exportőröknek tisztességtelen előnyt biztosítson, melyet Peking tagadott.
"Értékelésünk jelenleg az, hogy a jelentős tényleges effektív felértékelődés az elmúlt években olyan szintre hozta az árfolyamot, hogy már nem alul értékelt," - mondta az IMF egy nyilatkozatában egy Kínában folytatott konzultációs misszió után.
A kínai deviza státuszával szembeni régi amerikai ellenkezés volt az oka az IMF döntésének, ami a legnagyobb akadály a világ tartalékvaluta státusz útjában. Ez a hír egy hatalmas lépéssel hozza közelebb Kínát, hogy belépjen a valuták globális színterére, és jelent új pénzügyi normákat az amerikaiak számára, ahogy arról a SHTFplan korábban beszámolt. (2)

A döntés a globális erőviszonyokban történt jelentős elmozdulást támasztja alá - kétségtelen, hogy alapjaiban komoly repedések láthatók - , ahogy az amerikai olajdollár elvesztette potenciáját, mint a világ tartalékvaluta egyeduralkodója.

Az USA szövetségeseit könnyedén megnyerték, hogy ismerjék el Kínát, és kössenek partneri megállapodást az Ázsiai Infrastrukturális Befektetési Bankjukkal, ami a pénzügyek egy új korszakát jelzi a globalizáció keretében. Az új pénznemet rögzíteni fogják egy globális valutakosárban, aminek Kína is része.





Hogyan fog kinézni ez az új valuta, és hogy fog valósággá válni?

Egy bányászati vállalat vezetője fényt derített az arany színfalak mögött történő manipulálására, hogy alulértékeljék, ami arra késztette Kínát, hogy gyors ütemben halmozzon fel aranyat úgy, hogy az amerikai tartalékokkal megegyező mennyiségre tegyen szert.
"Azt hiszem, a pénzügyi ipar újraindítása következik...
Azt hiszem, hogy Kínának jelenleg tudatosan engedi az amerikai kormány az arany felhalmozását... Úgy gondolom, hogy Kínának legalább ugyanannyival kell rendelkeznie, mint amennyit az USA birtokol azelőtt, hogy ez az újraindítás megtörténik. Azt gondolom, hogy van valamiféle megállapodás, amit az összes központi bank között kötöttek a színfalak mögött, és ez az oka, amiért a kormányokat látjuk, hogy felhalmozzák a nemesfémeket.
Azt hiszem, hogy lesz valamilyen új valuta, amit fedezettel hoznak létre... és lehet, hogy nem közvetlenül nemesfém fedezete lesz, hanem a devizák valamiféle keveréke, ez lehet az SDR (Különleges Lehívási Jogok) (3), vagy valamiféle mechanizmus, azt gondolom, hogy efelé tartunk." - Keith Neumeyer, a First Majestic Silver Corp. bányászati vállalat ügyvezetője

Ez gyökeresn átalakíthatja azokat a normákat, amihez az amerikaiak és más nyugati országok már hozzászoktak.


Forrás: Új Világtudat

1,8 milliárd éves atomreaktort fedeztek fel kutatók Afrikában


1,8 milliárd ével ezelőtt egy afrikai uránium lerakó spontán maghasadáson ment keresztül.

1972-ben egy nukleáris fűtőanyag feldolgozó üzem dolgozója valami gyanúsat vett észre egy Afrikából származó normális ásványi forrásból kinyert urán rutin elemzése során. Ahogy minden természetes urán esetében a vizsgált anyag három izotópot tartalmazott - vagyis három formáját különböző atomtömegekkel: uránium 238, a leggyakoribb fajta; urán 234, a legritkább; és az urán 235, a hőn áhított izotóp, mivel ez képes fenntartani egy nukleáris reakciót. A Francia AtomenergiaBizottság (CEA) szakemberei hetekig zavarban voltak.

Másutt a földkéregben, a Holdon és még a meteoritokban találhatunk urán 235 atomokat, ami a teljes mennyiség mindössze 0,72 százalékét teszi ki. De az elemzett mintákban, amelyek Oklo-ból, Gabonból származtak, az egykori francia gyarmatról Nyugat-Afrikából, az urán 235 csak 0,717 százalék volt. Ez a kis különbség is elég volt ahhoz, hogy figyelmeztesse a francia tudósokat, hogy valami nagyon furcsa dolog történik az ásványokkal. Ezek az apró részletek további vizsgálatokhoz vezettek, melyek azt mutatták, hogy legalább a bánya egy részében jóval alacsonyabb volt az urán 235 normál mennyisége: hozzávetőleg 200 kilogrammot termeltek ki a távoli múltban, ma ez a mennyiség elég fél tucat atombomba előállításához. A kutatók és a tudósok hamarosan a világ minden tájáról Gabonba utaztak, hogy kiderítsék, mi történt az Oklo-ból származó uránnal.


Amit Oklo-ban találtak, az a helyszínen összegyűltek közül mindenkit meglepett. Ahonnan az urán származik, valójában egy fejlett föld alatti nukleáris reaktor, amely messze túlmutat a jelenlegi tudományos ismereteinken és képességeinken. A kutatók úgy vélik, hogy ez az ősi nukleáris reaktor 1,8 milliárd éves, és legalább 150.000 éven keresztül működött a távoli múltban. A tudósok számos más vizsgálatot végeztek el az uránbányában, és az eredményeket a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség egyik konferenciáján hozták nyilvánosságra. Afrikai hírügynökségek szerint a kutatók maghasadási termékek nyomait, és különféle helyszíneken lévő üzemanyag hulladékokat találtak a bánya területén belül.

Hihetetlen módon ezzel a hatalmas atomreaktorral összevetve a mai modern atomreaktorainkat, valójában nem is hasonlíthatók össze sem tervezésben, sem funkcionalitásban. A vizsgálatok szerint ez az ősi atomreaktor több kilométer hosszú volt. Érdekes módon egy ilyen nagy nukleáris reaktornak a termikus hatása a környezetre mindössze 40 méterre volt korlátozva  minden oldalon. Amit a kutatók még ennél is megdöbbentőbbnek találtak, azok a radioaktív hulladékok, melyek még mindig nem mozdultak el a helyszín határain kívülre, mivel még mindig a helyi tárolókban vannak a geológiai területen.



Ami meglepő, hogy oly módon következett be a nukleáris reakció, hogy a plutónium, a létrejött melléktermék, és a nukleáris reakció önmagát tompította, ami olyasvalami, ami az atomtudomány "szent gráljának" tekinthető. Az a képesség, hogy mérsékelték a reakciót azt jelenti, hogyha a reakciót megindították, lehetséges volt, hogy felerősítsék a kimeneti teljesítményt ellenőrzött módon azzal a képességgel együtt, hogy megakadályozzák a katasztrofális robbanást, vagy az energia egyszeri kibocsátását.

A kutatók a nukleáris reaktort Oklo-ban "természetes nukleáris reaktornak" nevezték, de az igazság messze túlmutat a szokásos értelmezésen. A kutatók egy része, akik részt vettek az atomreaktor vizsgálatában arra a következtetésre jutottak, hogy a távoli múltban a dúsított ásványi anyagok, mintegy 1,8 milliárd évvel ezelőtt, spontán módon hoztak létre láncreakciót. Azt is megállapították, hogy vizet használtak, hogy mérsékeljék a reakciót, azonos módon, ahogy a modern reaktorokat hűtik grafit-kadmium rudakkal, hogy megakadályozzák a reaktor kritikus állapotba jutását, és felrobbanását. És mindezt a "természetben".



Azonban Dr. Glenn T. Seaborg (1), az Egyesült Államok AtomenergiaBizottságának egykori vezetője, aki Nobel-díjat kapott a nehéz elemek szintézisében végzett munkájáért, rámutatott arra, hogy az urán reakcióban történő "elégetéséhez" pontos feltételeknek kell teljesülni. Például a nukleáris reakcióban résztvevő víznek rendkívül tisztának kell lennie. Mindössze néhány milliomodnyi szennyezőanyag is "megmérgezi" a reakciót, ami így leáll. A probléma az, hogy ilyen tiszta víz nem létezik természetes állapotban a világon.


Számos szakember beszélt a hihetetlen atomreaktorról Oklo-ban kimondva, hogy Oklo geológiailag becsült történelmében nem volt idő, hogy elég gazdag legyen urán 235-ben ahhoz, hogy egy természetes nukleáris reakció jöjjön létre. Amikor ezeket a lerakókat kialakították a távoli múltban, az urán 235 radioaktív bomlásának lassúsága miatt a hasadóanyag mindössze 3 százalékát alkotta a teljes lerakónak, ami túl alacsony matematikai értelemben ahhoz, hogy egy nukleáris reakció lépjen fel. A reakció azonban rejtélyes módon lezajlott, ami arra utal, hogy az eredeti urán sokkal gazdagabb volt urán 235-ben, mint egy természetes képződmény esetében.

 (1) - http://hu.wikipedia.org/wiki/Glenn_T._Seaborg

http://www.scientificamerican.com/article/ancient-nuclear-reactor/
http://large.stanford.edu/courses/2013/ph241/masters2/

Ancient Code


Forrás: Új Világtudat

Tudod, mi történik a testeddel, ha sötét foltos, érett banánt fogyasztasz? Eláruljuk!

Aki igazán szereti a banánt, vásárlásnál körültekintően választja ki a legszebb gyümölcsöt. Nehéz ellenállni a foltmentes, szép gyümölcsnek, de van egy különleges dolog, amit tudnod kell, mielőtt újból banánt veszel.

A teljesen érett banán egy úgynevezett TNF anyagot (tumor nekrózis faktor) tartalmaz, mely felveszi a harcot a szervezetben a rákos sejtekkel (gátolja a daganatos és a vírusok által megfertőzött sejtek szaporodását) – derült ki nemrég egy japán kutatásból.

Minél több érett banánt fogyasztasz, annál jobban véded magad az életveszélyes betegségektől. Az érett banán ismertető jele pedig, hogy sötét foltok borítják a héját.

Minél több folt borítja a banán héját, annál nagyobb immunitást fokozó hatással rendelkezik a benne rejlő édes gyümölcs. A kutatásból kiderült, hogy az érett banán serkenti a fehérvértestek termelődését, erősíti az immunrendszert és fokozza a már említett TNF termelődését – írja a healthyfoodhouse.com.

A szakértők javaslata alapján napi 1-2 banán nemcsak a rák elleni védekezésben segít, hanem véd a megfázás és influenza ellen.

Az a banán, melynek héja sötét foltokkal borított, 8-szor egészségesebb, mint szép sárga, társai.

Azért ne vidd túlzásba a „foltosítást”! A jóból is lehet rossz: kerüld a túlérett (teljesen barna, vagy szakadt héjú) banán fogyasztását, mert az már nem egészséges!

Forrás: Kiskegyed.hu

2015. május 17., vasárnap

Betegen és becsapva – lányok HPV oltás után - A dán TV bemutatta a gyógyszeripart leleplező filmet


“TV2 Denmark valami olyat tett, amit az USA vezető média hálózatai nem mernének megtenni: megvizsgálták a HPV oltás ellentmondásait, amiről sokan azt állítják, hogy oly sok fiatal nő életét tette tönkre, és közzétették kutatásuk eredményét.

A cikkben a dán TV2 országos TV csatorna által nemrég bemutatott dokumentumfilmet találjátok magyar felirattal a HPV oltástól károsodást szenvedett fiatal dán lányokról.
4 dolgot emelnék ki:
1. A HPV elleni védőoltás nem kötelező Magyarországon. Reméljük, ez így is marad.
2. Magyarországon a Merck másik készítményét, a Cervarix nevűt használják. Nem tudom, mi a különbség, és van-e, a Gardasil és a Cervarix között. A leírás szerint ugyanazon törzsek elleni oltás.


3. A Dániában végzett kutatás szerint 100,000 főre 2500 oltási mellékhatás jut szemben a 12.1 megelőzött rákos megbetegedéssel. Tényleg megéri?

4. Az oltás dániai bevezetése után nőtt a méhnyakrákos esetek száma. A gyártó tanulmánya szerint azoknál, akik korábban már átestek a HPV azon vírustörzsei általi fertőzésen, ami az oltóanyagban benne van, az oltás után 44.6%-kal nagyobb az esély rákot megelőző állapot diagnózisának. (Merthogy a HPV-t rutinból nem vizsgálják, és lehet panaszmentes, nem vizsgálják az oltás beadása előtt sem, hogy fennáll-e fertőzöttség, és 1-2 év alatt a szervezet egyedül is leküzdheti, tehát lehet, ki sem derülne, hogy valaki átesett már a fertőzésen. És az oltás csak néhány törzs ellen véd (?), de sokkal több van.)

A film fordítása elkészült.  Magyar feliratért klikk a felirat gombra ! 
 



“TV2 Denmark valami olyat tett, amit az USA vezető média hálózatai nem mernének megtenni: megvizsgálták a HPV oltás ellentmondásait, amiről sokan azt állítják, hogy oly sok fiatal nő életét tette tönkre, és közzétették kutatásuk eredményét.

2013 decemberében Katie Couric készített egy műsort a HPV elleni Gardasil oltásról, ahol meg merte interjúvolni annak a lánynak az édesanyját, aki nem sokkal az oltás beadása után meghalt. Couric műsorát nem lehet éppen oltáspártinak nevezni.
Az érme mindkét oldalát megmutatta, és nagy hangsúlyt helyezett a gyógyszeripari oldalra, akik azt állították, hogy az oltás biztonságos. A vezető médiától mégis éles támadások érték, és bocsánatkérésre kényszerítették azért, mert kérdéseket mert feltenni a HPV oltás lehetséges kockázatairól.

A hivatalos amerikai médiában tapasztalt ennyire nyilvánvaló cenzúra mellett üdítő azt látni, hogy a dán média elkészítette ezt a dokumentumfilmet angol felirattal, hogy a világ többi részén is megnézhessék. Családokat és orvosokat kérdeznek benne, és a kemény kérdések nincsenek cenzúrázva. Az USA-hoz hasonlóan ezek az oltáskárosult lányok nem kapnak segítséget a kormányuktól, mert a kormány hevesen tagadja az oltási károsodások létét is, ezzel őket és szüleiket is becsapja és cserbenhagyja.

A képen szereplő lányok mind a HPV-oltás beadása után, azok "mellékhatásaként" haltak meg. Az esetekről szóló beszámolókat mind megtaláljátok a keresőbe beírva kulcsszavakat, de segítségül néhány link: Autoimmun betegségeket okoz a HPV-oltás  LINK 1  - LINK 2 - LINK 3 - LINK 4 



2015. március 25-én a dán TV2 nemzeti televíziós csatornán mutatták be a HPV oltásról szóló dokumentumfilmet, amelynek címe: 
A beoltott lányok – betegen és becsapva. 
A film 3 lány állapotát mutatta be részletesebben, akiknek újfajta súlyos tünetei lettek miután a Gardasil nevű HPV elleni oltást megkapták. Egy dolog közös bennük – a világon több ezer lányhoz hasonlóan – hogy egészségesek voltak, mielőtt megkapták az oltást, és most súlyosan betegek.

Mind a három lányt megvizsgálták tetőtől talpig, és semmilyen diagnózist nem tudtak megállapítani, és nem tudnak segíteni a tüneteiken, ahogy más országokban élő lányoknak sem, akik megbetegedtek a HPV oltás után.

A dokumentumfilmben a Frederiksberg Kórház 2 dán orvosa nyilatkozik, akik azt mondják, hogy soha ehhez hasonlót nem tapasztaltak egész eddigi praxisuk során. Mindkét orvos elmondta, hogy összesen 4 alkalommal küldtek levelet a Dán Egészségügyi és Gyógyszerészeti Hatóságnak az elmúlt évben, amelyben figyelmeztették a hatóságot a HPV oltás lehetséges szövődményeire.

A Frederiksberg Kórházból Dr. Louise Brinth személyesen vizsgált meg 80 lányt, akikről azt gyanította, hogy a HPV oltás szövődményeitől szenvednek. Azt mondja:

„Mindannyian szédülnek, elájulnak, és a többségüknek súlyos fejfájásai vannak – gyakran krónikus fejfájásuk. Hasfájásra, és hányingerre panaszkodnak. Furcsa izommozgást tapasztalnak, amit nem tudnak kontrollálni. És nagyon fáradtak.”

Egy égbe kiáltó mintát látunk ismétlődni, amit alapos kutatásnak kellene alávetni.

A dán Egészségügyi Igazgató Henrik G. Jenson egyetért, azonban azt mondja:

„Igen, van egy jellegzetes kórkép, de ez nem ugyanazt jelenti, mintha azt mondanánk, hogy összefüggés van. Ha egy ismétlődést látunk a beszámolókban, akkor van alap arra, hogy jobban megmagyarázzuk, és beleássuk magunkat a témába. Nos, mivel az oltást az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség jóváhagyta, ők azok, akik a biztonságosság kérdését értékelik.”

Amíg a dokumentumfilm elkészítését megelőzően a kutatásokat végezték, a TV2 megkérte a Dán Egészségügyi és Gyógyszerészeti Hatóságot, hogy bocsásson rendelkezésre minden, a dán HPV oltási programmal kapcsolatos dokumentumot. Sajnos Henrik G. Jenson igazgató úr, és alkalmazottai „elfelejtették” a hírstábot informálni a Dán Egészségügyi és Gyógyszerészeti Hatóság által dán szakorvosoktól kapott négy figyelmeztető levél bármelyikéről is.

A HPV vakcináról szóló dokumentumfilmnek óriási hatása volt.



Egy zárt Facebook csoport, amit Dániában a Gardasil szövődményeivel gyanús áldozatok hoztak létre, 398 tagot számlált a dokumentumfilm bemutatása előtt. Rövid 2 héttel később a tagok száma 938-ra nőtt. Mivel ellenőrzési célból az adminisztrátorok minden csatlakozási kérelmet benyújtóval személyesen fölveszik a kapcsolatot, még további 40-en várják a tagfelvételt.

Legyen a dán egészségügyi hatóságok javára írva, hogy erőfeszítéseket tesznek, hogy megfelelő módon válaszoljanak a HPV oltási programjuk által keltett válságos helyzetre. Dánia 5 orvosi ellátási körzetre tagozódik. Létrehoztak egy egyablakos rendszert, ahol bárkit fogadnak, és megvizsgálnak, aki arra gyanakszik, hogy a Gardasil miatt negatív reakciót tapasztalt. Egyelőre nem hoztak létre hivatalos protokollt a felvett páciensek vizsgálatára és kezelésére.

A dán hatóságok felismerték, hogy a mellékhatások különösen súlyosak és több kutatást akarnak elvégezni. Sajnos ez a kutatás hónapokat (ha nem éveket) fog igénybe venni, amíg megtalálják, hogy mit történhetett ezekkel a lányokkal, és hogy sikeres protokollokat dolgozzanak ki a kezelésükre, globális szintű együttműködés nélkül. Mi lesz addig a túlélőkkel?

Fel kellene-e függeszteni a HPV elleni oltási programot, amíg ezt a kutatást befejezik?


Kész-e a Dán Egészségügyi és Gyógyszerészeti Hatóság kockáztatni azt a 100,000 oltottra jutó 2500 súlyos mellékhatástól szenvedő beteget, amit a Merck a legutóbbi gyógyszerleírásában közzétett, annak érdekében, hogy elkerüljön 100,000 főre jutó 12.1 méhnyakrákos esetet?

A dán nők is hajlandóak ugyanezt a kockázatot vállalni? Úgy gondolják-e a dán nők, hogy ésszerű ár 2500 potenciális súlyos egészségügyi állapot azért, hogy 100,000 emberből megmentsünk 12-t, egy jól kezelhető rákfajta diagnózisától?

Ami azt illeti, Dániában 2009-ben vezették be a Gardasilt. 2008-ban 30 éves volt a legfiatalabb nő, aki Dániában méhnyakrákban meghalt. 3 évvel a Gardasil bevezetését követően (2012-ben) a legfiatalabb méhnyakrákos nő, aki meghalt, csupán 20 éves volt. Vajon miért?



Miért nő olyan gyorsan a méhnyakrákban elhalálozott esetek száma AZUTÁN, hogy a Gardasilt bevezették? Nem lehet, hogy ez egy biztonságossági jelzés, amit meg kellene vizsgálni?

A Merck által készített egyik tanulmány, amit a Merck azelőtt nyújtott be az FDA-nak, hogy marketingelte volna a jóváhagyást, azt tartalmazta, hogy azoknak, akiknek korábban volt a vakcinában található HPV törzsekkel való fertőzése, 44.6%-kal nagyobb esélyük van arra, hogy rák előtti elváltozásokat diagnosztizáljanak náluk. Lehetséges lenne, hogy a méhnyakrákos halálesetek megnövekedett száma azt mutatja, hogy ennek a tanulmánynak igaza volt?

A dán egészségügyi hatóságok és a politikai képviselők meg kell, hogy értsék, hogy a Gardasil-lal kapcsolatos tapasztalataik nem egyedülállóak az országukra nézve. Minden országban hasonló eseteket tapasztalnak a HPV oltással kapcsolatban. Ez egy globális probléma.

Az oltások egy egészségügyi beavatkozást jelentenek az egészséges lakosságon. Az elővigyázatossági elveket alkalmazni kellene. Józan megítélés szerint a HPV oltási programot ideiglenesen fel kellene függeszteni addig, amíg a biztonságosság és hatásosság kérdése nincs tisztázva.

Be kell azonosítani, számszerűsíteni, és értékelni kell azokat az egyéneket, akik a leginkább ki vannak téve a súlyos mellékhatásoknak, és őket ki kell zárni a HPV oltási programból.

A HPV oltási károsodás túlélőit be kell azonosítani, el kell ismerni, és megfelelő orvosi kezelésben kell részesíteni.

Abba kell hagyni a gyerekek feláldozását a „nagyobb jó” szlogen érdekében! 

A profit soha nem lehet fontosabb a gyerekeink egészségénél!”


Kisfilm a Gardasil beadása után meghalt lányokról : 



Forrás

További alátámasztó linkek : 

LINK 5 : Truth and Gardasil: Interview with Dr Deirdre Little
LINK 6 : Sisters' HPV vaccine injury claim heads to federal court

LINK 7 : Gardasil Vaccine: Spain Joins Growing List of Countries to File Criminal Complaints
LINK 9 : French Medical Professionals ask: Are HPV vaccines necessary?LINK 10 : Merck’s Former Doctor Predicts that Gardasil will Become the Greatest Medical Scandal of All TimeLINK 11 : Japan Halts HPV Vaccine and Begins Full-Scale Probe over Safety IssuesLINK 12 : 10 More Young Women File Criminal Complaints due to Injuries from Gardasil Vaccine in France LINK 13 : HPV Vaccine: Israel Health Ministry Considers Canceling Vaccination Due to Side Effects

Magyar nyelvű forrás: Világhelyzete