2015. április 27., hétfő

Cukormentes, de hizlal

Aki rendszeresen fogyaszt diétás szénsavas üdítőitalokat, annak nagyobb lesz a derékbősége. A friss kutatás szerint napi egy adag ital 7,6 cm-es gyarapodáshoz vezet. A csökkentett kalóriatartalmú italok fogyasztásától csak romlik a helyzet, az ilyen üdítők ugyanis fogyás helyett inkább hízáshoz vezetnek, megnő a derék és a has környéki zsír mennyisége.


A karcsúsodni vágyók gyakran döntenek a csökkentett kalóriatartalmú italok mellett, ám ettől csak romlik a helyzet. Az ilyen üdítők ugyanis fogyás helyett inkább hízáshoz vezetnek.

A Texas-i Egyetem munkatársai 749 mexikói és európai származású amerikai lakost kísértek figyelemmel 9 éven keresztül. A megfigyelési időszak végére 466-an maradtak életben közülük.

A szakértők rögzítették, ki mennyi szénsavas üdítőt iszik, illetve azt is, hogy diétás változatra voksol-e.
Bebizonyosodott, hogy akik naponta legalább egyszer fogyasztanak ilyet, 7,6 centiméterrel vaskosabb derékkal élnek. A résztvevők a megfigyelési időszak elején, továbbá 3 másik alkalommal szolgáltattak adatot, miközben a tudósok méretet vettek róluk.

A szénsavas üdítőt egyáltalán nem fogyasztók derékbősége nagyjából 2 centiméterrel csökkent a 9 év alatt – tette hozzá Sharon Fowler, a munkálatok egyik irányítója.

Az alkalmanként kortyolók körében, akiknél a mennyiség nem érte el a napi egyet, nagyjából 5 centiméterrel gyarapodott a derék körmérete.

A derék és a has környékén felhalmozódó zsír egészségügyi kockázata jól ismert: a belső szervek körül lerakódó felesleg növeli a metabolikus szindróma, a cukorbetegség, a szívproblémák, a stroke, a rák és mindezeknél fogva a halálozás veszélyét.

Forrás: Natúrsziget.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.