2015. január 9., péntek

Így határozza meg a Nap a viselkedésünket, lelki egészségünket és élettartamunkat


A Nap a bolygónkhoz legközelebbi csillag, és elég logikus azt feltételezni, hogy minden élőlényre jelentős hatással van a tevékenysége. Úgy tűnik, hogy a Föld éghajlatának és a természet biológiai ciklusainak meghatározása mellett csillagunk a viselkedésünket, a mentális egészségünket és még az élettartamunkat is befolyásolja!

A Nap és az emberi viselkedés

Alexander Chizhevsky orosz tudós már a 19. században végzett tanulmányokat, melynek célja az volt, hogy megtalálja a kapcsolatot a 11 éves napciklusok és az emberi és társadalmi viselkedések között. Összehasonlította a napciklusok különböző fázisait a tömeges emberi mozgásokkal, mint például a háborúk, forradalmak, az elvándorlás stb., és megalkotta a "Tömeges emberi ingerlékenységi indexet", mely lefedte az emberi történelmet kezdve időszámításunk előtt 500-tól, egészen Krisztus után 1922-ig.

Chizhevsky professzor felfedezte, hogy a legfontosaab történelmi események 80 százaléka a szoláris maximum időszakaiban történt, vagyis amikor a naptevékenység elérte a csúcspontját. Azt feltételezte, hogy a Nap fokozott aktivitása volt az oka az emberiség megváltozott idegrendszeri és pszichés jellegének, mely felfokozta az emberek életenergiáját, és arra ösztönözte őket, hogy radikális változásokat vigyenek végbe a társadalmakban.
Hogyan befolyásolja a Nap az elménket?http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/09/hogyan-befolyasolja-nap-az-elmenket.html

A Nap és a lelki egészség

Egy 2006-os ausztrál tanulmány (1) az öngyilkosságok számának maximumai és a Föld geomágneses tevékenysége közötti kapcsolatot vizsgálta, melyre a napkitörések vannak hatással. Egy másik tanulmány (2), amely az öngyilkosságok és a geomágneses viharok dél-afrikai adatainak összefüggését elemezte egy 13 éves periódus alatt, ugyanerre a következtetésre jutott.

Egy brit tanulmány (3) 1994-ben 36,2 százalékos emelkedést mutatott a depressziós betegek számában két héttel egy geomágneses vihart követően.

Miért vezetnek a geomágneses viharok mentális egészségügyi prblémákhoz? Dr. Kelly Posner (4), a Columbia Egyetem kutatóorvosa szerint "a legvalószínűbb magyarázat a geomágneses tevékenység, a depresszió és az öngyilkosságok közötti összefüggésre az, hogy a geomágneses viharok deszinkronizálják az ember cirkadián ritmusát és a melatonin termelést."

Ezt a két tényezőt, a cirkadián ritmust és a melatonin termelést szabályozza a tobozmirigy, amely szinkronizálja a belső óránkat a szoláris nappal, és ezek érzékenyek a mágneses mezőkre. A geomágneses viharok, melyeket a nagy napkitörések okoznak, megzavarhatják a belső óránkat, ami nagy számú mentális rendellenséghez, köztük depresszióhoz, és az öngyilkosságok számának növekedéséhez vezethet.
Biofotonok: Az emberi test bocsátja ki, kommunikál vele, és fényből vanhttp://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/07/biofotonok-az-emberi-test-bocsatja-ki.html#.VK7bWIeHOXc
A Nap és az emberi élettartam

Norvég tudósok jutottak arra a meglepő következtetésre, miszerint úgy tűnik, hogy a naptevékenység a gyermekek születésekor hatással lehet az élettartamukra. A Proceedings of the Royal Society című folyóiratban megjelent tanulmányuk (5) szerint azon emberek, akik a szoláris nyugalmi időszak során születtek, általában tovább élnek mint azok, akik a megnövekedett naptevékenység időszakában jöttek világra.

A Norvég Tudományos és Műszaki Egyetem kutatócsoportja egyházi nyilvántartások demográfiai adatait vizsgálta 1676 és 1878 között. A nyilvántartások 8600 személyt érintettek a norvég lakosság két különböző rétegéből, a szegények és a gazdagok közül. Majd ezeket az adatokat összevetették a 11 éves szoláris ciklusok térképeivel.

Ennek eredményeként azt találták, hogy azok, akik a szoláris minimumok időszakaiban születtek, átlagosan minumum 5,2 évvel éltek tovább, mint a szoláris maximum időszakaiban születettek, és ez a tendencia sokkal nyilvánvalóbb volt a lányok, mint a fiúk esetében. Ugyanakkor azok a szegény osztályból származó nők, akik a szoláris maximum idején születtek, csökkent termékenységgel is rendelkeztek, amely azonban nem vonatkozott a tehetősebb rétegek nő tagjaira.
A napfény 5 csodálatos tulajdonsága, amiről még soha nem hallottál - http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/06/a-napfeny-5-csodalatos-tulajdonsaga.html#.VK7a1IeHOXc
Természetesen a kutatók nem biztosak abban, hogy ugyanez a tendencia figyelhető-e meg a mai kor szülöttei körében, ahogy abban sem, hogy ugyanezek az eredmények igazak lennének a különböző földrajzi szélességeken élők, és a különféle bőrszínű emberek esetében.
A napfény segíthet megelőzni a cukorbetegséget és az elhízást http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/11/a-napfeny-segithet-megelozni.html#.VK7byYeHOXc
A Nap csodája a rák kezelésébenhttp://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/08/a-nap-csodaja-rak-kezeleseben.html#.VK7cJIeHOXc
Vajon van lehetséges magyarázat a naptevékenység ezen hatásaira az emberi élettartamra vonatkozóan? A tanulmány szerzői szerint ehhez köze lehet a szoláris maximum idején fellépő magas szintű ultraibolya sugárzásnak is, amely felelős lehet a sejtek és a DNS károsodásáért, így fokozva a megbetegedések, a szaporodási zavarok és a korai halál kockázatát.

"Ez az első tanulmány, mely hangsúlyozza az ultraibolya (UV sugárzás) fontosságát az élet korai szakaszában. Az ultraibolya sugárzás egy globális stresszhatás potenciális ökológiai hatásokkal, és a jövő ultraibolya sugárzásának szintjei várhatóan növekedni fognak az éghajlatváltozás és a légköri ózon változása miatt," - írták a kutatók.

(1) - http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=17522055
(2) - http://www.dooberville.com/forums/archive/index.php/t-517.html
(3) - http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=3955427
(4) - https://www.linkedin.com/pub/kelly-posner/22/65a/9a4
(5) - http://rspb.royalsocietypublishing.org/content/282/1801/20142032

The Mind Unleashed

Forrás: Új Világtudat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.