2014. december 8., hétfő

BRIT ÚJSÁGÍRÓ: AZ USA ATOMHÁBORÚT AKAR KIROBBANTANI

John Pilger, széles körben ismert brit író és újságíró élesen kritizálta az amerikai külpolitikát és a nyugati országok Oroszországgal szembeni hozzáállását a Logan Symposium (titkosítás, megfigyelés és cenzúra elleni szövetség) londoni találkozóján. Az újságíró azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy Oroszországot és Kínát be akarja vonni egy újabb nagy háborúba, és atomháborút akar kirobbantani. "A világ egy újabb nagy háború, valószínűleg atomháború szélén áll. Ezt az USA által Oroszország és Kína elszigetelésére és provokálására tett lépések idézhetik elő." 


Pilger korábban közzétett egy publikációt "Médiaháború, vagy a propaganda győzelme" címen, amiben kifejtette, hogy a tömegmédia eltorzítja a világban zajló eseményekről közölt információkat. "A korszak, amiben élünk, különösen veszélyes. A közvélemény oly mértékben befolyásolható, hogy a propaganda megszűnik láthatatlan kormánynak lenni. Ez egy valódi kormány, ami közvetlen irányít, félelem vagy ellentmondás nélkül. Fő célja, hogy elnyerje a figyelmünket, hogy elvonja azt a képességünket, amivel az igazságot és hamisságot megkülönböztetjük."
Pilger azt is kifejti, hogy az a mértékű elhallgatás, ami az Ukrajnában történtek körül kialakult, minden eddigit felülmúl. "Neonáci csoportok Washington segítségével háborús bűnöket követnek el, eközben a sajtóban az ártatlan áldozatok tényét teljesen figyelmen kívül hagyják." 
Az újságíró szerint a nyugati média "kívülállókat csinál Ukrajna etnikai oroszok lakosságából, és az ukránok maguk sem ellenállnak a külföldi puccsistáknak. Ebben az esetben az sem számít, hogy az orosz államfő mindezt elmondta. A nyugati média valamiféle rajzfilmfiguraként mutatja fel, és elbagatellizálja a problémát, miközben a NATO vezetője azzal vádolja Oroszországot, hogy megszállta Ukrajnát, de erre semmilyen bizonyítékot nem mutat."
Pilger szerint a nyugati média sok esetben nem ellenőrzi a hitelességet, így nincsenek is tisztában azzal, hogy hazudnak. "A valóság eltorzítása oly megszokottá vált, hogy Washingtonban még katonai körökben sem kételkednek abban, hogy Oroszország valamiféle veszély a külvilágra." Az újságíró szerint ami jelenleg zajlik, az ugyanolyan információs háború és lejárató kampány, mint amit a hidegháború idején is vívtak.

John Pilger élesen bírálta az amerikai kongresszus által elfogadott 758. határozatot, ami bizonyítékok felmutatása nélkül, a legkülönbözőbb vádakkal ostorozza Moszkvát, és egyértelműen háborús propagandának tekinthető.
Forrás: hidfo.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.